Onze visie voor Project xCloud is om de gamers van de wereld in staat te stellen de spellen te spelen die ze willen, met de mensen die ze willen, waar ze maar willen. We zijn deze technologie zo aan het ontwikkelen dat gamers kunnen beslissen wanneer en hoe ze de spellen spelen. Klanten over de hele wereld houden van de meeslepende content van Xbox in hun huis en we willen die ervaring naar al uw mobiele apparaten brengen.

Sinds de aankondiging van Project xCloud iets minder dan een jaar geleden, zijn we op een reis geweest om de technologie voor gamers te creëren, te ontwikkelen en voor te bereiden. Een grote stap voor ons was de openstelling van het programma voor Microsoft-medewerkers – sindsdien heb ik met veel plezier de spanning van mensen gezien en de verhalen gehoord over hoe ze spelen. Thuis heb ik Project xCloud gebruikt om met mijn kinderen Sea of Thieves te spelen terwijl ze op de console en de pc aan het spelen waren. Op kantoor heb ik ons team een geweldige tijd zien spelen op Halo 5: Guardians toernooien en Gears 5-campagne op niets meer dan een telefoon of tablet. We zagen hetzelfde plezier in het gamen als we de ervaring met fans op de E3 en de gamescom deelden, en we zijn nu klaar voor wat er volgt.

Vandaag nodigen we de gemeenschap uit om de volgende stap met ons te zetten en deel te nemen aan het Project xCloud (Preview), dat in oktober van dit jaar naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Korea komt.

De publieke preview is een kritieke fase in onze meerjarige ambitie om wereldwijd gamestreaming te leveren op de schaal en kwaliteit van de ervaring die de gamecommunity verdient en verwacht. Het is tijd om Project xCloud op de proef te stellen in een bredere hoedanigheid, met een reeks gamers, apparaten, netwerkomgevingen en echte use-casescenario’s, en hier komt u aan het woord. Bij Xbox hebben we er een prioriteit van gemaakt om met u allen te helpen bij het creatieproces. We willen nu dat u met ons speelt en uw feedback over Project xCloud deelt, zodat we het elke week kunnen herhalen en verbeteren. Doe met ons mee, geniet van het spelen, deel uw verhalen en feedback en maak deel uit van de reis.

 

 

Hier is wat u kunt verwachten van de publieke preview van het Project xCloud en hoe u zich kunt inschrijven om deel te nemen:

Als u in de VS en het Verenigd Koninkrijk bent, kunt u zich hier vandaag nog registreren. We zullen de komende weken beginnen met het versturen van uitnodigingen. Met het doel om snel te leren en te verbeteren, kiezen we voor een gefaseerde aanpak van onze publieke preview, te beginnen met een klein aantal deelnemers om eerste feedback te krijgen en deze vervolgens open te stellen voor meer en meer gamers. Als je niet direct een uitnodiging ontvangt, zijn er andere mogelijkheden; we zullen na verloop van tijd meer plaatsen blijven openstellen.

Xbox is gelanceerd met Halo, en zo ook de openbare preview van het Project xCloud. Het begint met Halo 5: Guardians, de gloednieuwe Gears 5, een fantastische fast-twitch fighter Killer Instinct en het online avontuur Sea of Thieves. Dit is nog maar het begin, want onze inhoudsbibliotheek zal blijven groeien naarmate de preview vordert.

Er zijn een paar vereisten om deel te nemen aan de Project xCloud-preview. Je hebt een telefoon of tablet met Android 6.0 of hoger nodig met Bluetooth 4.0; een Microsoft-account; een Bluetooth-geschikte Xbox One draadloze controller; en, hoewel niet vereist, raden we een telefoonkoppeling voor je controller aan. Project xCloud draait op Wi-Fi en mobiele netwerken in uw omgeving.

U krijgt toegang tot de inhoud via onze gloednieuwe Microsoft Game Streaming-app, die de komende weken beschikbaar is voor Android-toestellen. De app is voor iedereen beschikbaar om te downloaden, maar u kunt zich pas aanmelden nadat u een officiële uitnodiging voor de preview hebt ontvangen.

Mobiele netwerken zijn vandaag de dag een belangrijk onderdeel van de wereldwijde connectiviteit, dus we zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat gamers een geweldige ervaring hebben en Project xCloud is geoptimaliseerd voor een zo breed mogelijk scala aan netwerkconfiguraties. Eerder deze maand kondigden we een partnerschap met SK Telecom aan om Project xCloud te leveren aan gamers in Korea. We werken ook samen met T-Mobile in de VS en Vodafone in het Verenigd Koninkrijk tijdens de preview om meer te weten te komen over de manier waarop gamers spelen op mobiele netwerken; dit zijn technische samenwerkingsverbanden die ons zullen helpen de ervaring te optimaliseren, maar gamers van alle carriers komen in aanmerking om deel te nemen aan de preview.

Dit is nog maar het begin. We zullen blijven verbeteren, innoveren, meer van u uitnodigen, meer van u uitnodigen, meer inhoud toevoegen en dat op een open en transparante manier doen met de gemeenschap. We kunnen niet wachten om uw verhalen te horen en meer te delen op X019.

Tags: Gaming, halo, microsoft, Sea of Thieves, technologie, Xbox, xCloud

Bron: Kareem Choudhry, bedrijfsvicevoorzitter – Project xCloud, Microsoft – Microsoft blog