Er ontstaat een nieuwe cultuur van werk. Een cultuur waarin het ontsluiten van de kracht van het team nog nooit zo belangrijk is geweest. Ik zie het dagelijks bij ons team. Mensen die samenkomen, samen creëren. Producten sterker maken door samenwerking, of ze nu in dezelfde ruimte zitten of duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn.

De meest effectieve bedrijven van vandaag de dag hebben een samenwerkingscultuur in teamverband en leggen de nadruk op het mogelijk maken van creativiteit en productiviteit. Bedrijven die samenwerking bevorderen, hebben vijf keer zoveel kans om goed te presteren.

Het is niet alleen dat onze manier van werken aan het veranderen is, het is ook dat waar we werken aan het veranderen is. De omgeving om ons heen is aan het verschuiven – in de richting van open kantoren, kluizen en teamwerkplekken – en over drie jaar zal de helft van de werknemers wereldwijd mobiel zijn. Het is een spannende tijd om in de apparatenbranche te zitten, omdat het creëren van nieuwe vormfactoren en software-ervaringen ons niet alleen naar nieuwe manieren van werken zal leiden, maar ook naar nieuwe ruimtes die zijn ontworpen voor samenwerking.

Er is behoefte aan een apparaat dat is gebouwd voor teams en ontworpen voor deze nieuwe omgevingen. Om mensen te helpen samen te werken, of ze nu op kantoor, thuis of op reis zijn. Om verder te gaan dan alleen het doorgeven van informatie, naar een wereld waarin ze real-time samenwerken, op een efficiënte en intuïtieve manier.

Vandaag introduceer ik het apparaat – Surface Hub 2.

Perfect voor elke ruimte

Surface Hub 2 schaalt en past zich aan uw ruimte aan door tot 4 schermen met elkaar te betegelen in portret- of landschapsweergave. Door de dynamische rotatie kunt u de beste oriëntatie voor uw inhoud gebruiken om mensen te helpen werken op de manier die het beste bij hen en de mensen waarmee ze samenwerken past. Het is ook aanzienlijk gemakkelijker om je werkruimtes te verplaatsen dan zijn voorganger. We hebben samen met werkplek expert Steelcase een systeem van rolstatieven een eenvoudig te gebruiken bevestigingen ontwikkeld om Surface Hub 2 klanten te helpen echt mobiel te zijn, een nieuw perspectief te krijgen en hun ideeën vast te leggen waar ze hun beste werk doen.

De magie van tegelwerk

Het betegelen is een van mijn favoriete functies op Surface Hub 2. Het zien van vier prachtige Surface Hub 2’s die bij elkaar staan heeft onmiskenbaar een visueel effect en zal een diepgaande invloed hebben op wat groepen samen kunnen bereiken, waardoor gebruikers meerdere stukken inhoud naast elkaar kunnen tonen. Stelt u zich eens voor hoeveel uw team zou kunnen doen om gelijktijdig te kunnen werken via Microsoft Whiteboard, PowerBI, PowerPoint en een full view videogesprek.

Ga van vergaderingen, naar real-time teamwerk

Wij zijn gepassioneerd door het creëren van ervaringen die de technologie naar de achtergrond laten verdwijnen, zodat mensen en teams zo productief en creatief mogelijk kunnen zijn. De oorspronkelijke Surface Hub heeft deze missie verder ontwikkeld, waardoor het mogelijk is om met één druk op de knop deel te nemen aan een vergadering of een whiteboard te openen. Nu gaat Surface Hub 2 nog een stapje verder met het aanmelden van meerdere gebruikers.

Deze functie is echt een magische ervaring. Door gebruik te maken van een multi-user login, kunnen meerdere mensen zich authenticeren in dezelfde Surface Hub 2 werkruimte, waardoor ze tegelijkertijd toegang hebben tot hun documenten en ideeën, samenvoegen met de ideeën van hun teamgenoten – en de samenwerking net zo natuurlijk wordt als vergaderen op een whiteboard.

De toekomst van de samenwerking komt eraan

We zijn begonnen met het versterken van teams met de oorspronkelijke Surface Hub en de waarde die deze biedt, heeft wereldwijd bij bedrijven weerklank gevonden. We hebben verkocht aan meer dan 5000 klanten in 25 markten. Meer dan de helft van de Fortune 100-bedrijven heeft Surface Hubs gekocht om de efficiëntie van het team en de manier waarop ze samenwerken te verbeteren – het afbreken van barrières en het creëren van echte bedrijfswaarde. Wij geloven dat onze klanten nog meer van Surface Hub 2 zullen houden.
In 2018 zullen we beginnen met het testen van de Surface Hub 2 met geselecteerde commerciële klanten. Het zal beschikbaar zijn voor aankoop in 2019. Voor meer informatie over Surface Hub 2 kunt u terecht op: microsoft.com/en-us/surface/business/surface-hub-2.

Bron: blog Microsoft.