Opmerking van de redactie: We zijn terug met de zomerbatch van wekelijkse Windows 10 tips die enkele van de vele nuttige functies van de Windows 10 mei 2019 Update belichten. We hebben achter de schermen hard gewerkt om uw dagelijkse leven gemakkelijker te maken met een gestroomlijnd updateproces en een schone en eenvoudige ervaring voor uw bureaublad.

Begin februari heeft Unicode de laatste hand gelegd aan de set emoji’s die met Emoji 12.0 wordt meegeleverd. Met de May build, wanneer u op WIN+(punt) of WIN+(puntkomma) drukt, zijn al deze emoji’s nu voorzien van trefwoorden om ze beter doorzoekbaar te maken, zodat u ze kunt uitproberen zodra u de build heeft geïnstalleerd. Trefwoorden zijn otter, luiaard, wafel, balletschoenen en meer.

De uitbreiding van de nieuwe emoji’s in het dierenrijk omvat ook orang-oetans en flamingo’s. Fijnproevers kunnen nu terecht op ? (boter), ? (knoflook), ? (ui), ? (falafel), ? (wafels) en ? (ijsblokje). (De nieuwste foto’s verschijnen niet in dit bericht als u nog niet over de update beschikt.) Er zijn in totaal 59 nieuwe emoji’s en 171 nieuwe variaties op bestaande emoji’s in Emoji 12.

De release van Emoji versie 12.0 is bedoeld om mensen met een handicap beter te vertegenwoordigen. U ziet nu mechanische ledematen, gebarentaal en hoortoestellen, evenals handmatige en gemotoriseerde rolstoelen en twee verschillende versies van dienstdieren.

Er zijn ook veel nieuwe emojis die verschillende combinaties van relaties en huidtinten vertegenwoordigen. Er zijn nu vijf huidtinten en bijna 70 verschillende mogelijke combinaties van de “Mensen die de hand vasthouden” emoji.

Bekijk het in actie:

Bron: blog Microsoft.